Het trainen met uw hond versterkt de onderlinge band wat resulteert in een goed luisterende viervoeter.

 

Groep en privé trainingen.

(The dog training courses can also be followed in English | Los cursus de entrenamiento pueden seguirse en español.)

 Puppy training / Verkorte basis puppy training.

De verkorte basis puppy trainingen zijn privé lessen, zodat het baasje en de pup de volledige aandacht hebben van de trainerinstructeur. De verkorte basis cursus kost slechts $ 45,- voor de gehele cursus. Hierna kan verder gegaan worden met de Elementaire Gehoorzaamheid cursus waarbij weer meerdere commando's worden behandeld, deze lessen kunnen worden gevolgd zowel privé als ook in groepsverband.

 

Met de komst van een pup is het van belang op te starten met een goede puppy training. De periode tot 14 weken noemen we de socialisatie fase en staat de pup open voor alle nieuwe indrukken. Socialisatie is niet perse honden bij elkaar brengen. Het eerste en grootste misverstand is dat vaak wordt gedacht dat socialiseren betekend dat je hond tijd met andere honden en mensen moet doorbrengen. Het laten spelen van verschillende puppy's in een groep kan ook leiden tot traumatische ervaring voor uw pup. (Meer info hieromtrent stuur een berichtje). Bij DogPartner Bonaire begeleiden we de pup en het baasje op een correcte wijze in dit proces, dit doen we privé maar ook in groepsverband.  DogPartner Bonaire is geen doorsnee hondenschool waar slechts de vier basis vaardigheden zoals 'zit', 'lig', 'blijf' en de 'hier of kom' aangeleerd, bij DogPartner Bonaire gaan we verder met het aanleren van meer vaardigheden die vooral op Bonaire veel van toepassing zijn. Natuurlijk krijgt u ook veel opvoedkundige en handige tips die u direct in de praktijk kunt toepassen. De cursus bestaat uit 3 lessen en wordt gegeven aan alle rassen van klein tot groot.

 

Verkorte basis Elementaire Gehoorzaamheid.

Verkorte complete basis training voor jong (puppy) maar ook voor de wat oudere honden. Het verschil met de normale trainingen is dat in deze cursus 8 tot 10 basis vaardigheden (commando's) behandeld worden. Ook het aantal trainingen is minder maar de commando's worden op dezelfde manier bij de hond aangeleerd. Deze cursus is voor mensen met honden die niet dagelijks op pad gaan maar wel een goed luisterende huishond willen hebben. En ook tijdens deze cursus veel tips zoals het ongewenst opspringen van de hond of wat te doen bij puppy bijten of het bijten in de riem tijdens het wandelen een positieve wijze af te leren. Ook deze cursus wordt gegeven van klein tot groot en is geschikt voor alle rassen.

 

Puppy training dog love trust building  gehoorzaamheidstrainingen funtraining agility training
Jonge honden training  fun training  puppy training  blijehonden training
Training hond op Bonaire alle rassen en leeftijden
Dog training honden training Puppy training volwassenhonden training

Elementaire Gehoorzaamheid (E.G. basis) volwassen honden.

U heeft een jonge of een al wat oudere volwassen hond en natuurlijk is het van belang dat de hond goed luistert, In deze cursus worden niet alleen alle basis vaardigheden met u doorgenomen maar er worden net als in de Puppy training meer nuttige vaardigheden aangeleerd die vooral op Bonaire veel van toepassing zijn. In deze cursus ligt de nadruk vooral op het netjes naast het baasje lopen zonder te trekken en het corrigeren van het onnodig uitvallen naar andere honden of dieren. Het netjes naast lopen wordt op een voor de hond positieve wijze aangeleerd waarbij u tijdens de les onmiddellijk resultaat ziet. Tijdens deze cursus welke bestaat uit 6 lessen leert u meer dan 12 belangrijke vaardigheden (commando's) en krijgt u veel opvoedkundige en handige tips die u direct in de praktijk kunt toepassen. Deze cursus wordt gegeven aan alle rassen van klein tot groot en kan worden gevolgd in een groep en ook privé.

 

fun dogs training keurig lopentraining

Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid (V.E.G.).

U heeft de Elementaire Gehoorzaamheid basis cursus met goed gevolg doorlopen, dan is de Voortgezette E.G. cursus een goede aanvulling. In deze cursus gaan we de aangeleerde commando's verder perfectioneren maar komen er ook nieuwe commando's bij. Ook in deze cursus veel aandacht voor het netjes naast lopen met de off-leash riem waarbij er geen direct is tussen baasje en hond maar nu met andere honden in de directe nabijheid. Ook veel aandacht voor het onnodig uitvallen naar andere honden of personen immers u wilt rustig met uw hond kunnen lopen. Een van de oefeningen is dat uw hond zit (blijf) waarbij u op afstand staat terwijl er andere personen en honden tussen u beide langslopen. kortom een best pittige cursus voor hond en baasje. Deze cursus wordt alleen gegeven in groepsverband dit ingebrand met de vaardigheden die aangeleerd gaan worden. De cursus bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven in een kleine groep.

 

fun training bonaire gehoorzaamheidstraining bonaire hondenschool bonaire

Stads training.

DogPartner Bonaire heeft de 'stadstraining' ingevoerd, een ieder weet dat er op Bonaire natuurlijk geen echte grote stad is. Kralendijk is het oefen gebied omdat daar voor de honden veel nieuwe indrukken kunnen worden op gedaan. Er lopen meer mensen, rijden meer auto's en is er meer rumoer. We leren de honden relaxed om te gaan met al deze afleiding om hem/haar heen en doen natuurlijk vaardigheden om dit te testen. De stadstraining wordt gegeven met meerdere honden (minimaal 3) en duurt 1 les en is geschikt voor alle rassen van klein tot groot.

 

stadstraining bonaire stadstraining honden bonaire keurig lopen bonaire
gedragstraining honden bonaire

Hulp bij probleemgedrag / Specifieke training / Agressiviteit correctie training

U heeft een hond met voor u ongewenst gedrag, zoals uitvallen naar andere honden of angstig gedrag of juist agressief gedrag maar ook het onnodig blaffen of verlatingsangst kunt u middels een specifieke (aangepaste) training vaak eenvoudig oplossen. DogPartner Bonaire heeft ruime ervaring in het oplossen van ongewenst gedrag en heeft al vele hondenliefhebbers mogen helpen. Als deskundige bij probleemgedrag komen graag samen tot een oplossing, zodat u verder kunt werken aan de onderlinge band met uw hond. Het meest belangrijke is dat DogPartner Bonaire uitsluitend werkt volgens positieve bekrachtiging zodat er snel resultaat kan worden bereikt. Onder specifieke training vallen ook trainingen voor personen die minder mobiel zijn of slecht tot geen zicht hebben maar die hun hond beter willen leren luisteren. Het plaatje hieronder een blinde dame die graag wil dat haar hond komt als ze roept maar ziet natuurlijk niet waar de hond is. Middels positieve training voor de hond leren we de hond zelf van grotere afstanden snel te komen. Het aantal lessen hangt af van hetgeen de baasjes willen en acceptabel vinden. Bij DogPartner hebben we in ieder geval een goede oplossing.

 

Agility training

Agility of behendigheid, is een sport waar het plezier van hond en eigenaar voorop staat. Bij agility gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. Bij agility wordt een groot aantal hindernissen gebruikt die een beroep doen op verschillende vaardigheden van de hond. Agility is dé sport en vrijetijdsbesteding voor honden en eigenaren. Het sluit aan bij de natuurlijke wil tot beweging en aard en gedrag van de hond. Zowel de hond als de handler (het baasje) moeten zich lichamelijk inspannen, alle spieren van de hond worden getraind. De hond wordt zelfbewuster en de band met de handler wordt versterkt. In principe kan iedere gezonde normaal gebouwde hond, mits in een goede conditie aan agility doen. Ras of rasloos maakt hierbij geen verschil. Er kan met agility begonnen worden als de hond volgroeid is. Dit is afhankelijk van het ras; als algemene stelregel kan de leeftijd van 1 jaar aangehouden worden. De training moet op een verantwoorde wijze opgebouwd worden om blessures te voorkomen. Een aantal rassen is door hun specifieke bouw minder geschikt voor agility. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om met grote, zware honden of kortbenige honden met een lang lichaam te gaan springen. Maar het is vooral belangrijk dat een hond plezier heeft in de agility. Zie Facebook Agility Club Bonaire.

 

Reanimatie training

Je hond is natuurlijk je alles. Gelukkig holt hij het merendeel van zijn leven kwispelend door het leven, maar ook voor viervoeters geldt dat een ongelukje in een klein hoekje zit. Komt er ooit het moment voor dat je hond geen hartslag meer heeft – door bijvoorbeeld een hartstilstand - dan is het fijn om te weten dat jij je hond nog wellicht kan redden door middel van reanimatie. Een hond reanimeren kan het verschil maken mocht het noodlot toeslaan, wij leggen je in deze korte cursus stapsgewijs uit hoe te reanimeren. En je kunt het op onze dummy hond toepassen. Ook komt het voor dat een hond stikt doordat er een voorwerp in de keel blijft zitten en het beestje geen lucht krijgt. We leren je hoe de Heimlich greep toe te passen en hoe je een voorwerp uit de bek kunt verwijderen. Deze cursus wordt gegeven aan groepen maar kan ook privé gevolgd worden.

 

 

De trainingen worden dagelijks gegeven incl. het weekend. DogPartner Bonaire geeft de trainingen zoveel mogelijk in de ochtenden dit in verband met de warmte voor de hond. U kunt elke dag beginnen met de training, heeft u vragen betreft de tijden etc. neem dan contact met ons op (info@dogpartnerbonaire.com